Cock van Blerck (85) begeleidt een groep dames bij het sporten

In de openlucht tentoonstelling Oog voor Elkaar Breda zijn foto’s van Cock te zien. Gemaakt door Cees Mutsaerts. Het thema is zelfredzaamheid (kun je jezelf redden en kijken we naar elkaar om).

Je ziet een sportieve, enthousiaste, oudere man. Iemand die geen hulp nodig heeft, dus waarom Cock gekozen? Cees zegt: “Ik fotografeer juist Cock, omdat hij goed voor zichzelf zorgt. Ik laat zien hoe hij zelfstandig blijft. Sporten houdt jong. Dat willen we uitdragen. Op latere leeftijd blijven bewegen voorkomt veel leed. Dat zie je terug in de foto’s.” Cock vertelt: “Ik ben bijna 85. Ik begeleid een groep dames en sport zelf veel. Vanwege slechte knieën kan ik alleen niet meer rennen”. Cees zegt: “In 1964 zijn we samen gaan hardlopen. Nog steeds doe ik 2 x per week een duurloop. Via Cock ontstond mijn liefde voor het hardlopen.”

In 1954 startte Cock bij Atletiekvereniging SPRINT met de 1500 meter. Later werd dat de marathon, maar liefst 28 keer liep hij die! Hij was goed, deed ook mee aan de Militaire Kampioenschappen. Hij zat zelfs in de Nederlandse ploeg. Na zijn sportcarrière haalde hij het trainersdiploma atletiek. Hij trainde veel mensen, waaronder dus Cees. Hij zette de Bouvigneloop op (nu Singelloop). Later volgde een diploma sportmassage.

Hij speelt al lang trompet. Nog geregeld zijn er optredens met de Reünisten Matrozenkapel.

Aan de expositie doen nog 11 fotografen mee. Cees zegt: “Ik ben al jaren bezig met fotografie. In de jaren 70 begon ik met afdrukken, altijd in zwart-wit. Dat vind ik mooi. Zo gaat het meer over de inhoud. In zwart-wit heb je veel minder tinten. Ik heb nog zoveel foto’s: Cock die masseert, trompet speelt… Binnenkort hangen ze bij een andere tentoonstelling, in de Stadsgalerij Breda”.

Oog voor Elkaar Breda is van 18 maart – 30 april te zien in 4 winkelcentra: Heksenwiel, Baliëndijk, Brabantplein en Dr. Struyckenplein. De foto’s worden afgewisseld tussen die plaatsen. Cock heeft een rol bij de opening van de tentoonstelling. Het is een lesje bewegen voor wethouder, pers en publiek!

Liesbeth de Jong
(foto: Cees Mutsaerts)

Dit artikel werd ook in de Bredase Bode van 22 maart gepubliceerd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s